آقای هاشمی؛ وحدت مردم از پایبندی به قانون اساسی است.
بیست و هفتم دیماه که سالروز شهادت مبارز بصیر و نستوه، بنیانکذار تشکیلات منسجم علیه طاغوت شهید بزرگوار سید محتبی میرلوحی معروف به نواب صفوی است؛ فرصت و بهانه ای است انقلابیون و مبارزان رژیم طاغوت، آرمان های خود در مبارزات بازخوانی کنند.
از این رو فرصت خوبی نیز هست تا نسل های بعد، به ویژه نسل امروز نیز با آن شهدا و آرمان های ایشان نیز آشنا شوند.
در این راستا هاشمی رفسنجانی نیز با الهام از تاریخ سیاسی صدر اسلام به مصلحت های بعد از حیات نبی مکرم اسلام و تدابیر امام علی علیه السلام پرداخته است.
اما در فراز پایانی سخنرانی خود این مطلب را متذکر شده است: « تعبیه نهاد ولایت فقیه با شروطی که در قانون اساسی برای ولی فقیه آمده می تواند وحدت مردم ما را تضمین نماید.»
در این جا چند پرسش یا ابهام مطرح است:
1. منظور از "تعبیه" در این جمله چیست؟ آیا نظام مقدس جمهوری اسلامی بدون اصل اساسی ولایت فقیه ممکن است؟ مگر ولایت فقیه عبارت الاخری نظام است و یا جزئی از اجزا نظام است که در آن تعبیه شده باشد؟
حال آنکه باور این است که تمام ارکان و اجزا نظام جمهوری اسلامی از صدر تا ذیل " ولایت فقیه" ترسیم می شود.
2. به کارگیری " نهاد " به چه معنا است؟ آیا ولایت فقیه نیز به مانند اجزا و ارکانی از نظام است یا در ساختاری اداری و سیستمی می گنجد که از آن جایگاه رفیع لفظ "نهاد" تعبیر می شود.
3. حکم حضرت امام خمینی(ره) در مورد ولایت فقیه این است: " ولایت مطلقه فقیه همان ولایت رسول الله است "
در این راستا ضمن اعتقاد و احترام به قانون اساسی جمهوری اسلامی، اعتقاد دینی ما بر این است که ولایت فقیه فوق قانون است؛ یعنی رهبری نظام در جایگاه ولی فقیه به مثابه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم جایگاهی بالاتر از قانون دارند. البته این بدان معنا نیست که ولی فقیه خلاف شرع مقدس حکمی دهند؛ بلکه این یعنی اینکه رهبری بر مبنای تدبیر و تدبر خود، حسب شرایط و مصالح عمومی کشور و بلکه جامعه اسلامی از تدابیر هوشمندانه و حکیمانه دیگری نیز بهره مند هستند که اصطلاحاً آن را حکم حکومتی نامیده اند و به تعبیری شاید همان احکام ثانویه قانون باشد.
از این رو "تعیین شروط" برای ولی فقیه جای تأمل دارد. باید پرسید منظور از شروطی که ایشان مد نظرشان است چیست؟ آیا شروط قانونی ولایت فقیه که حد نازله اختیارات ولایت فقیه است محل تردید است؟
ذکر این نکته نیز ضروری است که ولی فقیه با تدبیر و تدبر مثال زدنی خود در طول سی و چند سال هبری داهیانه خود این وحدت را نه تنها حفظ بلکه صد چندان کرده اند. لذا تمسک به چند اصل ابتدایی در بحث ولایت فقیه برای "وحدت مردم" اگر ایراد شبهه و ادبیات چند پهلو و کنایه و... در فضای سیاسی در این مقطع حساس به ویژه طرد قاطعانه تئوری "انتخابات آزاد"نباشد، ساده انگاری و سطحی بینی است. چرا که در عمل این "وحدت مردمی" در عرصه های نمایش انجسام ملی بارها به نمایش در آمده که "نه دی" فقط عرصه ای از آن عرصه ها است.
البته ذکر این نکته پایانی نیز لازم است؛ بی اعتمادی مردم و بی اقبالی با جریان های شسکت خورده سیاسی اولاً به معنی عدم وحدت مردمی نیست. ثانیاً این بی اعتمادی ملت به ان جریان ها در سایه پایبندی ولایت فقیه به شروط عزت بخش "ولایت فقیه" در قانون اساسی جموری اسلامی است.
کلمات کلیدی : آقای هاشمی؛ وحدت مردم از پایبندی به قانون اساسی است.