مبارزه در تهاجم اقتصادی؛ جهادی در جنگ نرم رسانه ای- بخش سوم
محور خبری رسانه های دشمن:
«اقدام دولت در اعلام ممنوعیت واردات 52 قلم کالا از سوی رسانه های دشمن به عنوان اقدامی «نسنجیده» و نشانه ای از «تأثیرگذاری تحریم ها» منعکس شد.»
تحلیل: گرچه برخی از این اقدام در مرحله بعد، از لیست فهرست کالاهای ممنوع در واردات حذف شدند، اما در مجموع ممنوعیت ورود بسیاری از کالاهای لوکس اقدامی بود که می بایست از سال های پیش و دولت های قبلی صورت می گرفت؛ زیرا واقعیت آن است که ایران در مصرف برخی از کالاهای لوکس مانند لوازم آرایشی بیشترین و بالاترین رتبه در جهان را به خود اختصاص داده است که ادامه این روند علاوه بر خروج ارز مورد نیاز از کشور به صورت روزمره شاهد تبعات سوء فرهنگی آن بودیم.
از سوی دیگر وارد نشدن برخی از اقلام ضروری تر، زمینه و اسباب لازم را برای فعالیت تولیدات داخلی فراهم می کند؛ البته به شرط آنکه حمایت های لازم دولتی و خرید کالای ایرانی توسط مصرف کنندگان داخلی صورت گیرد.
در این میان رسانه های بیگانه در خصوص مسائل اقتصادی ایران همچنان به فضاسازی درباره افزایش نرخ تورم و پیش بینی درباره ایجاد نا آرامی های اجتماعی و صنفی قریب الوقوع در کشور پرداختند. همزمانی و یا نزدیک بودن این اقدامات رسانه ای و معنادار علیه ایران اسلامی که چند ماه آینده شاهد آغار تدریجی فضای انتخابات ریاست جمهوری آینده است، بسیار معنادار به نظر می رسد و می توان پیش بینی کرد که رسانه ها با اتکاء به «مسائل و موضوعات اقتصادی و معیشت خانواده ها» و برجسته سازی آنها به عنوان یک تاکتیک رسانه ای و عملیات روانی، به دنبال کاهش حضور حداکثری در این انتخابات هستند.
نمونه هایی از هزاران:
شبکه فارسی صدای آمریکا VOA طی ما های اخیر حول محورها و اهداف زیر ده ها ساعت از برنامه های تحلیلی و خبری خود را به موضوع اقتصاد ایران، تحریم ها و تبعات خیالی خود از این تحریم ها اختصاص داد.
آنچه در دستور خبری این شبکه قرار داشت محورهای ذیل بود که البته سایر شبکه های فارسی زبان نیز به چنین دورغ پردازی های مشابهی پرداختند.
· ممنوعیت صادرات و واردات در ایران این روزها هم صدای خیلی ها را در آورده است؛ از فعالان اتاق های بازرگانی گرفته تا رئیس مرکز تجارت جهانی.
نکته: آنچه در مطالب و اذعان و اعتراف های فوق آمد با این خبر در تعارض است. چرا که ممنوعیت صادرات و واردات(تحریم ها) از سوی دشمنان آغاز گردید نه از سوی ایران!
· گمرک جمهوری اسلامی ایران در هفتم آبانماه هم ابتدا صادرات 52 قلم کالا را ممنوع کرد که بعد از چهار روز با موج انتقادات اقلام ممنوع شده را به 39 قلم کالا کاهش داد.
نکته: این کم یا زیاد شدن تعداد اقلام بنا بر سیاست های تعدیلی و تعامل با واردکنندگان است که البته این چیز بدی نیست و به روز کردن راهکارها در جنگ اقتصادی است.
· چند ماه به پایان سال مانده است؛ اما خزانه دولت خالی است. این موضوع شاید از معدود مواردی باشد که این روزها دولت و مجلس در آن اختلاف نظری ندارند.
نکته: این فقط یک القاء با سوگیری و جهت دار رسانه ای از یک غیر واقعیت است!
· تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران از اختصاص ارز مرجع دولتی برای واردات دارو به کالاهایی مانند لوازم آرایشی و خودروهای لوکس خراجی انتقاد کرده و گفته اند دارو وضعیت خوبی ندارد.
· نکته: این محور خبر کاملاً درست است و برای پذیرش سایر مطالب دروغین و القایی میان محورهای خبری گنجانده شده است!
· گرانی اجناس در ایران امر تازه ای نیست؛ آمار رسمی میزان تورم را 25 درصد اعلام می کند، هر چند برخی از کارشناسان مستقل و حتی وزیران پیشین از رشد 300 درصدی برخی اقلام خبر می دهند.
· نکته: ناگفته پیدا است که این خبر در جهت چند دسته کردن مسئولان است. کارشناسان "مستقل" و "وزیران پیشین" کلید واژه های این خبر هستند تا مخاطب را اقناع سازند که میان مسئولان شکاف وجود دارد.
· گرانی افسار گسیخته تنها شامل یک بخش و کالاهای مشخص نیست، هر چند در بخش مواد خوراکی بیشتر قابل لمس است.
نکته: خود قضاوت کنید آغاز تیتر خبر با " گرانی افسار گسیخته" چه بار معنایی منفی ای می تواند داشته باشد. همچنین این یعنی سوق دادن مردم به سمت مواد غذایی، اهتکار آن، خرید مازاد بر کصرف و در نهایت تلقی "قحطی"
· با اینکه کارشناسان اقتصادی اجرای هدفمندی یارانه ها را طرحی سودمند می دانند اما نحوه اجرای این طرح توسط دولت همواره با انتقاداتی همراه شده است.
نکته: البته هدفمندی یارانه ها دیگر "طرح" نیست و یک قانون است که دو سال است اجرا می شود. انتقادات و وجود اشکالات در اجرای قانونی با این عظمت خالی از اشکال نیست و نافی اجرای اصل قانون نخواهد شد.
· منتقدان دولت می گویند تصمیمات بدون کارشناسی و بی نظمی مالی دولت موجب شده است هدفمندی یارانه ها در میانه راه شکست بخوردو تصمیمات خلق الساعة که همواره با اراده دولت به اقتصاد ایران تحمیل می شود... .
اهداف عمده محورهای خبری VOA
· القاء شدید فشارها و مشکلات اقتصادی مردم به واسطه سوء مدیریت دولت
· زیر سوال بردن تصمیم های دولت برای حل مسائل اقتصادی
· بزرگنمایی تورم
· القاء اینکه مردم در برابر تشدید روزافزون مشکلات و نارسایی هاب عدیده اقتصادی بی تفاوت شده اند.
· تسری گرانی بیش از اندازه برخی کالاهای وارداتی به همه محصولات تولید داخلیو خارجی
· القاء غیر کارشناس بودن مدیریت دولت
کلمات کلیدی : مبارزه در تهاجم اقتصادی؛ جهادی در جنگ نرم رسانه ای- بخش سوم