اصلح گزینی و شایسته سالاری در نظام جمهوری اسلامی/ بخش دوم
3- فلسفه اصلح گزینی؛ افزایش کارآمدی نظام اسلامی
در نگاه اسلام تمامی ملاکها و معیارهایی که برای حاکمیت نظام اسلامی و به عنوان شاخصه صلاحیت ایشان مشخص گردیده، همگی معطوف به کارآمدی است. بدین معنا که وجود این ملاک و معیارها در حاکم اسلامی را، لازمه رسیدن به هدف حکومت اسلامی میداند. با برشمردن شاخصههای اصلی حاکمیت و مسئولین نظام اسلامی، متوجه میشویم که این شرطها، لازمه موفقیت عملی نظام سیاسی اسلام در رسیدن به اهداف است و گرنه خداوند متعال در این فکر نبوده است که برای افراد یا تباری خاص یا طبقه خاص، شأنیتی خاص از دیگران قائل شده و دیگران را به تبعیت از ایشان سوق دهد. چرا که در بحث حکومت مساله اصلی، مساله پذیرش مسئولیت است، مسئولیتی که قرار است کاری را به انجام رساند که همانا تحقق اهداف حکومت دینی باشد؛ و گرنه ذات مسئولیت در نظام اسلامی برای فرد مسئول جایگاه و شان خاصی به همراه ندارد.
رهبر معظم انقلاب معتقدند : «آنچه که برای مردم در این انتخابات و همهی گزینشهای ملی و انتخاباتها مهم است، این است که سطح کارآمدی نظام روز به روز ارتقا پیدا کند؛ این اساس مسئله است. اگر مردم دنبال رئیسجمهور یا دنبال نمایندهی مجلس میگردند یا دنبال دیگر کسانی هستند که میخواهند آنها را با انتخاب تعیین کنند، در پی آن هستند که انسانهای کارآمدی را بر اریکهی مسئولیت بنشانند تا آنها بتوانند سطح کارآمدی نظام را افزایش بدهند و مشکلات مادی و معنوی مردم را حل کنند؛ این خواست مردم است. حالا گروهها و احزاب و عناصر سیاسی هم هرکدام نقطهنظرهایی دارند؛ آن نقطهنظرات برای خودشان است. » (24/ 8/ 83)
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی : اصلح گزینی و شایسته سالاری در نظام جمهوری اسلامی/ بخش دوم
اصول رقابت سالم
-----------------------------------------------------------------------------------------------اصلح گزینی و شایسته سالاری در نظام جمهوری اسلامی/ بخش اول
اصلح گزینی و شایسته سالاری در نظام جمهوری اسلامی
با تاکید بر آراء و نظرات امام خامنهای(مدظلهالعالی)
1- مقدمه (نظام اسلامی؛ نظام حاکمیت معیارها)
آنچه روح و جوهره حکومت اسلامی است، تحقق عملی احکام و فرامین مترقی دین مبین است که در سایه آن زمینه رشد و تعالی افراد جامعه آماده خواهد شد. لازمه چنین جامعهای وجود افراد شایسته و با صلاحیتی در راس مسئولیتهاست که توانایی اداره جامعه را داشته و بتوانند اهداف حکومت اسلامی را محقق نمایند. به همین خاطر در اسلام معیارها و صلاحیتهایی برای حاکمان و مسئولین نظام اسلامی عنوان گردیده که وجود آن در مسئولین، شرط لازم برای مشروعیتیابی ایشان است و اعتبار حاکمیت نیز به تداوم این معیارهاست. به عبارتی میتوان نظام اسلامی را "نظام معیارها" دانست، بدین معنا که به معنای حقیقی کلمه معیارها حاکمیت دارند نه افراد!
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی : اصلح گزینی و شایسته سالاری در نظام جمهوری اسلامی
ضعفها و قوتهای احمدی نژاد
بیانات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در روز اول فروردین سال جاری در حرم رضوی مبنی بر اینکه : «آنچه ما برای رئیس جمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی که امروز وجود دارد، منهای ضعفهایی که وجود دارد»، هم باب گفتوگو درباره نقاط ضعف و قوت دکتر محمود احمدینژاد را جدیتر از قبل گشود و هم فتح بابی شد برای دستیابی به ویژگیهای رئیس جمهور مطلوب در انتخابات پیشرو و یافتن فردی از میان نامزدهای ریاست جمهوری که بیشترین انطباق را با این ویژگیها داشته باشد. بحثی که فارغ از تعلقات حزبی و گروهی میتواند برای رسیدن به نامزد اصلح راهگشا باشد.
با ابتناء بر فرمایشات رهبر انقلاب و همچنین ارزیابی و نگاه توأم با انصاف میتوانیم فهرست زیر را به عنوان ویژگیهای مثبت و نقاط قوت احمدینژاد ارائه کنیم.
1- انطباق شعارها و اهداف مطرح شده با مبانی انقلاب و امام راحل
2- تأکید بر عدالت به معنای نفی تبعیض، توجه به نیازهای طبقات محروم و مبارزه با فساد
3- اعاده عزت ملی و استقلال حقیقی
4- شجاعت در برابر دشمن و عدم انفعال در برابر استکبار
5- قدرت تصمیمگیری و روحیه تحولگرایی، نوآوری و اصلاح
6- پرتلاش، پرکار و خستگی ناپذیر
7- سادهزیستی و از جنس مردم بودن
8- پایبندی به خدمت
9- تحول مدیریتی، شکستن حلقه مدیران سنتی و کشف و معرفی ظرفیتهای جدید مدیریتی
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی : ضعفها و قوتهای احمدی نژاد