مدیر محترم وبلاگ سلمان علی(ع) در یادداشتی با عنوان « برخی از اقدامات قابل تقدیر دولت» به برخی اقدامات دولت یازدهم اشاره فرموده اند که از نظر ایشان سنجیده و منطقی بوده است.
به نظر وبلاگ رهپویان همین اقدامامات سنجیده و منطقی دولت نیز عاری از نقد و تأمل نبوده و در دو کامنت نقدهای قابل تأمل خود را بر آن درج نموده است. در ادامه عین یادداشت وبلاگ سلمان علی(ع) و نقد وبلاگ رهپویان تقدیم شده است:
با توجه به این که در برخی مطالب قبلیم به برخی گفته ها و اقدامات آقای روحانی و دولت ایشان مانند برخی سیاه نمایی ها، برخی انتصابات به خصوص از نوع اتوبوسی، برخی قولهای غیرعملی (مانند قول 100 روزه)، ادامه ندادن مسکن مهر و برخی از فعالیت های مجازی برخی وزرا انتقادهایی کرده ام، لازم دیدم در رعایت شرط انصاف، در یک مطلب به برخی اقدامات قابل تقدیر دولت در این سه ماهه اشاره کنم:
1- اظهارات سیاسی جناب آقای روحانی و مجموعه دولت ایشان در مدت 3 ماهه اول دولت یازدهم، به جز چند اظهار نظر جزئی، در اغلب موارد سنجیده و منطقی بود که بعضاً تحسین رهبر معظم انقلاب را نیز برانگیخت که سخنرانی دکتر روحانی در سازمان ملل شاه بیت این اظهارات بود.
2- گریز از تنش زایی و پرهیز از افتادن به دام تنش ها و حواشی از دیگر اقدامات شایسته دولت بود که علی رغم این که در موارد متعددی می توانست در جواب انتقادات از خودشان دفاع کنند، لیکن با کمترین ورود به حواشی سعی در کاهش تنش زایی و اختلافات داشتند.
3- سیاسیت های مالی و اقتصادی دولت در مدت اخیر منطقی و علمی بود و تا حد ممکن اجازه پخته شدن بحث ها را دادند، به عنوان مثال در خصوص بحث دهک بندی و حذف دهک ها با احتیاط و سنجیده عمل کردند و در دام این حرکت اشتباه نیفتادند. یا در خصوص نرخ ارز و سود بانکی درک صحیحی از مسئله دارند و نرخ ارز را تقریباً به صورت طبیعی تثبیت کرده و نرخ سود بانکی را نیز با درک غیرعلمی بودن به دلیل شوک ندادن به بازار، فعلاً افزایش نداده و در عوض رویکرد افزایش نرخ سود اوراق مشارکت را در جهت جذب نقدینگی دنبال میکنند.
4- حضور نمایندگان اقتصادی برخی بخش های دولت در مصاحبه ها و حتی منناظرات رسانه ی ملی و سایر رسانه ها در جهت پاسخگویی و مباحثه در مورد طرح ها و برنامه های دولت اقدامی پسندیده بود، مسئله ای که متأسفانه در دولت قبل به خصوص در این اواخر به ندرت اتفاق می افتاد.
5- سیاست های خارجی دولت جز مواردی که به زعم رهبری اشتباه بودند، با هوشمندی دنبال می شود و اگر قرار باشد به فرموده رهبری این راه را بدون ضرر کردن تجربه کنیم، حرکت صحیح و اصولی در مسیر ترسیمی، تاکنون به خوبی رخ داده است و رهبری نیز اگر چه به نتیجه مذاکرات و طرف مذاکرات ناامیدند، لیکن حرکت کلی مجموعه سیاست خارجی دولت را تأیید می کنند.
6- موضع گیری آقای روحانی در خصوص حجاب و عفاف، مواضع اصولی و قانونی بود که از جنس مواضع اشتباه دولت های هفتم تا دهم نبود و امیدواریم که این تفکرات با تشدید فرهنگسازی بر بحث حجاب و عفاف همراه و عملی گردد.
و اما نقدها و تأملات وبلاگ رهپویان:
دوست عزیز
ضمن تبریک به خوش بینی و تقدیر از روحیه جذب حداکثری جنابعالی؛ همچنین برشماری برخی اقدامات قابل تقدیر دولت موارد زیر نیز قابل تأمل است:
1. اظهارات رئیس جمهور در سازمان ملل کاملاً منطقی و سنجیده بود؛ ولی ای کاش نمی فرمودند: اسرائیل نیز باید به NPT بپیوندد، چرا که اسرائیل رژیمی نامشروع و به فرموده رهبری عزیز دولت حرامزاده است.
2. پرهیز از تنش زدایی نیز بسیار خوب است؛ اما مستحضرید با تغییرات گسترده از سطوح بالای دولت تا سطح مدیران خرد جایی برای تنش و تضارب آرا و خرد جمعی باقی نگذاشته است؛ تا جایی که به مزاح گفته اند کلیدی که روحانی به مردم نشان داد سوئیچ بلدرز یا سوئیچ اتوبوس مدیران بود.
3. در خصوص مباحث اقتصادی آنچه مهم است نتیجه صد روزه اول است که لبنیات سه برابر، خرید امتیاز برق سه برابر، قمیت مسکن2/5 برابر، قیمت خودرو افزوده، انواع گوشی موبایل افزوده و... است. البته حذف دهک های بالا اقدان لازم و قطعی است که متأسفانه مجلس همان برخوردی که با دولت قبل کرد با این دولت می کند.
4. حضور مسئولین در رسانه ها و صحبت رو در رو با مردم هم بسیار خوب است؛ اما به شرطی که سیاهنمایی و تخریب گذشته و عدم ارائه راهکار اصلاحی نباشد؛ تا جایی که امید و انسجام اجتماعی از دست نرود و رسانه ملی مجبور به قطع این روند نباشد.
5. در خصوص سیاست خارجی آنچه تازگی داشت تلاش مرموز برای برقراری رابطه با آمریکا و مکالمه تلفنی نابجا بود؛ به گونه ای که به جامعه القا شود همه مشکلات ما با رابطه با آمریکا حل می شود.
این در حالی است که رهبری می فرمایند خیال نکنند که مشکلات کشور با برقراری رابطه با آمریکا حل می شود و کسانی این را ترویج نکنند.
البته آنچه از همه ببیشتر مورد نقد است آنکه رهبری از سال های دور تاکنون و بارها در همین سال جاری فرمود و تأکید کرده اند که مذاکره با آمریکا راه بی نتیجه است؛ همانگونه بارها مصادیق آن را تبیین کردندو بارها فرموده اند که من به آمریکایی ها و نتایج مذاکره خوش بین نیستم؛ یا فرمودند ما به آمریکا اعتماد نداریم و...؛ لذا پافشاری بر مذاکره و تداوم دیپلماسی بی نتیجه بارها آزموده شده و فقط وقت و انرژِی ما را صرف می کند چه خاصیتی دارد!؟
6. در خصوص موضوع فرهنگ بد نیست بدانیم در همین مدت سه ماه گدشته وزیر ارشاد دولت یازدهم دو بار تا مرز استیضاح پیش رفته است؛ دلایل آن هم مجوز به برخی کتاب ها، فیلم، تکخوانی و تکثیر خانم ها!، برداشتن فیلترینگ فیسبوک و... است.
انشاءالله دولت یازدهم که منتخب همه مردم عزیز ایران است موفق باشد.
امیدوارم با رسم اخلاق و سواد رسانه ای یادداشت را برای نمایش تأیید فرمایید. موفق، پیروز و سربلند باشید.
کلمات کلیدی :
برخی از اقدامات قابل تقدیر دولت؛ یک یادداشت و دو کامنت
-----------------------------------------------------------------------------------------------